Over mij

Ik kreeg mijn eerste cameraboxje toen ik elf jaar was. Ik kan me de opwinding over dat mooie verjaardagscadeau nog goed herinneren. Vanaf die tijd zijn de camera's met me meegegroeid, tot aan de Nikon D600 die ik nu heb.

Ik fotografeer graag op straat, maar zou mezelf niet een echte straatfotograaf noemen. Misschien eerder een mensenfotograaf, en dan vooral de kleine menselijke emotie. Een emotie die wat mij betreft wederzijds is. Ik probeer dichtbij te komen, maar wel de balans tussen contact en de spontaniteit van het moment te bewaren. Reizen en fotografie zijn voor mij altijd één geweest. Reizen doe ik altijd met mijn gezin, bij voorkeur op de fiets en meestal naar een verre bestemming buiten Europa. Reizen in langzaam tempo en daardoor genoeg tijd om de omgeving op te nemen en de mensen die in die omgeving leven te ontmoeten en te fotograferen.

Ik fotografeer zelden met een plan, het is meer intuïtief. Ik zou wel vaker planmatig willen werken. Ik vind wat dat betreft de documentaire fotografie een zeer boeiende richting. Bijkomend voordeel: dat kan het hele jaar door, los van het reizen.